misket limonlu kek

(6 Porsiyon)

Malzemeler

300 gr un
1,5 su bardağı Canderel toz form 
2 misket limonu kabuğu rendesi
1/2 misket limonunun suyu
220 gr tereyağı
5 yumurta
Vanilya
Kabartma tozu

Yapılışı

•Tereyağını benmaride eritin içine misket limonun kabuklarını ve suyunu ekleyin
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını alın. 
Sarıları hacmen 1,5-2 katına çıkıp bejimsi bir renk alıncaya dek çırpın.
Beyazları hacmen 5-6 katına gelip tamamen kar kıvamına gelinceye dek çırpın. Ters çevirdiğinizde kâseden düşmemeleri lazım.
Geniş bir kâsede çırpılmış olan yumurta beyazlarına önce sarıları ekleyin ve homojen hale gelinceye kadar bir spatula yardımı ile karıştırın.
Erimiş tereyağı ve misket limonu karışımını ilave edip karıştırın.
Un, vanilya, kabartma tozu ve Canderel’i bir kâsede eleyin.
Unu da kademeli olarak ekleyin son 50gr’ı eklerken gözünüz üzerinde olsun. Kıvamı yoğun akışkan hale gelinceye dek unu ekleyin. 300 gr normalde ideal sonuç verir.
Hamuru önceden yağladığınız ve unladığınız standart boy bir kek kalıbına alın.
180 derece fırında 40-50 dakika arası pişirin.

1 Porsiyon: 274 Kcal

7.9 g Protein     18 g Yağ     18 g Karbonhidrat

misket-limonlu-kek-1

misket limonlu kek

(6 Porsiyon)

Malzemeler

300 gr un
1,5 su bardağı Canderel toz form 
2 misket limonu kabuğu rendesi
1/2 misket limonunun suyu
220 gr tereyağı
5 yumurta
Vanilya
Kabartma tozu

Yapılışı

•Tereyağını benmaride eritin içine misket limonun kabuklarını ve suyunu ekleyin
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını alın. 
Sarıları hacmen 1,5-2 katına çıkıp bejimsi bir renk alıncaya dek çırpın.
Beyazları hacmen 5-6 katına gelip tamamen kar kıvamına gelinceye dek çırpın. Ters çevirdiğinizde kâseden düşmemeleri lazım.
Geniş bir kâsede çırpılmış olan yumurta beyazlarına önce sarıları ekleyin ve homojen hale gelinceye kadar bir spatula yardımı ile karıştırın.
Erimiş tereyağı ve misket limonu karışımını ilave edip karıştırın.
Un, vanilya, kabartma tozu ve Canderel’i bir kâsede eleyin.
Unu da kademeli olarak ekleyin son 50gr’ı eklerken gözünüz üzerinde olsun. Kıvamı yoğun akışkan hale gelinceye dek unu ekleyin. 300 gr normalde ideal sonuç verir.
Hamuru önceden yağladığınız ve unladığınız standart boy bir kek kalıbına alın.
180 derece fırında 40-50 dakika arası pişirin.

1 Porsiyon: 274 Kcal

7.9 gr Protein     18 gr Yağ
18 gr Karbonhidrat