dutch baby
(2 Porsiyon)
Malzemeler
1 su bardağı un
1+1 su bardağı süt
2 yumurta
1 yemek kaşığı Canderel toz form
1 top dondurma
1 avuç çilek
Yapılışı
•Fırınınızı 230 dereceye getirin.
•1 kasede öncelikle 1 bardak un, 1 bardak süt 1 yemek kaşığı Canderel ve 2 yumurtayı çırpın.
•Yarı akışkan bir kıvam alması için yedek bardaktaki sütü kullanabilirsiniz. Çırpıcıyı çektiğinizde hamur biraz yapışıp takip etmeli.
•Bu karışımı dilediğiniz orta boy yuvarlak, fırına girebilir bir tepsiye alın.
•15-18 dakika arası yanları iyice kabarana kadar pişirin.
•Fırından aldıktan sonra üzerine benim önerim bir top dondurma ve çilekler koymak. Fakat siz dilediğiniz malzemeyle süsleyebilirsiniz. Örneğin üzerine istediğiniz meyveyi ekledikten sonra Canderel serpebilirsiniz.
1 Porsiyon: 274 Kcal
7.9 g Protein 18 g Yağ 18 g Karbonhidrat
dutch baby
(2 Porsiyon)
Malzemeler
1 su bardağı un
1+1 su bardağı süt
2 yumurta
1 yemek kaşığı Canderel toz form
1 top dondurma
1 avuç çilek
Yapılışı
•Fırınınızı 230 dereceye getirin.
•1 kasede öncelikle 1 bardak un, 1 bardak süt 1 yemek kaşığı Canderel ve 2 yumurtayı çırpın.
•Yarı akışkan bir kıvam alması için yedek bardaktaki sütü kullanabilirsiniz. Çırpıcıyı çektiğinizde hamur biraz yapışıp takip etmeli.
•Bu karışımı dilediğiniz orta boy yuvarlak, fırına girebilir bir tepsiye alın.
•15-18 dakika arası yanları iyice kabarana kadar pişirin.
•Fırından aldıktan sonra üzerine benim önerim bir top dondurma ve çilekler koymak. Fakat siz dilediğiniz malzemeyle süsleyebilirsiniz. Örneğin üzerine istediğiniz meyveyi ekledikten sonra Canderel serpebilirsiniz.
1 Porsiyon: 274 Kcal
7.9 gr Protein 18 gr Yağ
18 gr Karbonhidrat