Fındıklı Tatlı bıscuıt
(6 Porsiyon)
Malzemeler
180 gr un
1 paket krema
2 çay kaşığı kabartma tozu
50 gr kırık fındık
4 yemek kaşığı Canderel toz form
Yapılışı
•Bir çırpma kasesinde un ile Canderel ve kabartma tozunu çırpın.
•Bu unu bir tezgâha yayın.
•Ortasını havuz yapın.
•Havuza kremayı ekleyin.
•Bir hamur kesici spatula ile kesikler atıp içeri katlamak suretiyle hamuru yoğurun.
•Siz spatula ile kestikçe hamurun şekillendiğini göreceksiniz. Bunu yapmaktaki amaç içeride boşluklar bırakıp yumuşaklığı sağlamak.
•Hamur kıvam almaya başladıktan sonra fındık kırıklarını ekleyin.
•Hiçbir zaman hamuru çok bastırarak yoğurmayın.
•Bir bardak yardımı ile porsiyonlara ayırabileceğiniz gibi elinizle toplar da yapabilirsiniz hepsi güzel görüntü verir.
•180 derece fırında 17-22 dakika arası pişirin. Gözünüz üzerinde olsun
1 Porsiyon: 274 Kcal
7.9 g Protein 18 g Yağ 18 g Karbonhidrat
Fındıklı Tatlı bıscuıt
(6 Porsiyon)
Malzemeler
180 gr un
1 paket krema
2 çay kaşığı kabartma tozu
50 gr kırık fındık
4 yemek kaşığı Canderel toz form
Yapılışı
•Bir çırpma kasesinde un ile Canderel ve kabartma tozunu çırpın.
•Bu unu bir tezgâha yayın.
•Ortasını havuz yapın.
•Havuza kremayı ekleyin.
•Bir hamur kesici spatula ile kesikler atıp içeri katlamak suretiyle hamuru yoğurun.
•Siz spatula ile kestikçe hamurun şekillendiğini göreceksiniz. Bunu yapmaktaki amaç içeride boşluklar bırakıp yumuşaklığı sağlamak.
•Hamur kıvam almaya başladıktan sonra fındık kırıklarını ekleyin.
•Hiçbir zaman hamuru çok bastırarak yoğurmayın.
•Bir bardak yardımı ile porsiyonlara ayırabileceğiniz gibi elinizle toplar da yapabilirsiniz hepsi güzel görüntü verir.
•180 derece fırında 17-22 dakika arası pişirin. Gözünüz üzerinde olsun
1 Porsiyon: 274 Kcal
7.9 gr Protein 18 gr Yağ
18 gr Karbonhidrat