Tatlılar

Hazırlık: 10 dakika
Pişirme: 15 dakika

10 Dilim / 10 Porsiyon

Malzemeler:

  • Süt (Yarım Yağlı) - 5 Su bardağı - 1000 lt
  • İrmik - 7 Çorba Kaşığı - 80 g
  • Canderel Green - 8 Çorba Kaşığı - 8 g
  • Ceviz - 8 Çorba Kaşığı (Ezilmiş) - 50 g
  • Vanilya - 1 Paket - 5 g
  • Tarçın - (Toz) - 1 Çay Kaşığı - 5 g

Hazırlanışı:

  • İrmik (7 Kaşık) ve vanilyayı (1 Paket) boş bir tencereye koyun.
  • Üzerine sütü ilave edin. Çırpıcı yardımı ile İyice karıştırın. Karışımı kısık ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Ocağı kapatmaya yakın Canderel Green ilave edin ve iyice karıştırın.
  • İrmik Tatlısını ıslatılmış cam tepsiye yayın, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabında bir gece bekletin.
  • Üzerine tarçın ve ezilmiş cevizi dökün.
  • 10 eşit parçaya bölerek servis yapın.

1 Dilim / Porsiyon

  • 100 kalori
Afiyet Olsun!

Hazırlık: 15 dakika (krep) - 10-15 dakika (içi)

Malzemeler:

  • Yumurta - 2 Adet (Tam) - 100g
  • Tam Buğday Unu - 1,5 Su Bardağı - 200g
  • Süt - 1 Su Bardağı - 200ml
  • Su - ½ Su Bardağı - 100ml
  • Tuz - ½ Çay Kaşığı - 1 g

Marmelat kısmı için:

  • Elma - 4 Adet Küçük Boy - 400 g
  • Canderel Green - 1 su bardağı - 30 g
  • Ceviz - 1 Avuç - 50 g
  • Tarçın - 1 Çay Kaşığı - 5 g

Hazırlanışı:

  • Süt ve yumurtayı karıştırın.
  • Un ve tuzu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Karışımın akışkan bir kıvamda olması gerekiyor.Sert olmamasına , kepçe ile dökülebilir olmasına dikkat edin. Buna göre biraz daha fazla su veya süt ekleyebilirsiniz.
  • İçini hazırlamak için elmaları rendeleyin.
  • Yağsız tavada pişirin ve pişerken içine cevizleri (ezilmiş) ilave edin.
  • Tarçını ekleyin ve elmalar yumuşayıncaya ve kahverengi olana kısık ateşte pişirin. Ocaktan almaya yakın canderel greeni ekleyin, 3-5 dakika daha pişirin.
  • Hamurdan 1 kepçe alın ve çok az yağlanmış (margarin veya zeytinyağı ile) teflon tava ısındıktan sonra dökün. Arkalı önlü çevirerek pişirin.
  • İçine elmalı karışımı sarın ve servis edin.
  • Bunu elma yerine ince dilimlenmiş muz ve biraz hindistan cevizi ekleyerek de yapabilirisiniz.

1 Dilim / Porsiyon

  • 100 kalori
Afiyet Olsun!

Hazırlık: 15 dakika
Pişirme: 15 dakika
Bekleme: 2-3 saat

Malzemeler:

  • Havuç - 5-6 Adet - 1 kg
  • Canderel Green - 1 Su Bardağı - 30 g
  • Şeker (Esmer) - 2 Çorba Kaşığı - 50 g
  • Margarin - 2 Çorba Kaşığı - 40 g
  • Vanilya - 1 Paket Vanilya - 5 g
  • Petibör Bisküvi - 1 Paket (Tam) - 200 g
  • Fındık - ½ Su Bardağı Ezilmiş - 100 g
  • Hindistan Cevizi - 1 Kahve Fincanı - 50 g

Hazırlanışı:

  • Tüm havuçları rendeleyin.
  • Teflon tavada, içine tüm şekeri ve tüm margarini ilave ederek havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. (Tüm suyu çeksin!)
  • Pişmeye yakın Canderel Green tamamını ilave edin.
  • Tüm vanilyayı da teflon tavadaki karışıma ekleyin.
  • Tüm petibör bisküvileri ve fındıkları blenderda ezin.
  • Havuçlu karışım biraz soğuyunca içine petibörlü, fındıklı bu karışımı ekleyin.
  • Borcam içine yerleştirin ve üzerine hindistan cevizi dökün. Veya top top yapıp yine etrafını hindistan cevizi ile kaplayabilirisniz.
  • Dolapta 2-3 saat bekletin, afiyet olsun :))

1 Dilim / Porsiyon

  • 130 kalori
Afiyet Olsun!

Hazırlık – Pişirme Süresi: 90 dakika

12 porsiyon

Malzemeler:

  • 1 su bardağı aşurelik buğday (yarma) 335 kcal
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut 180 kcal
  • 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye 170 kcal
  • 2 çorba kaşığı pirinç 70 kcal
  • 3 kuru kayısı (gün kurusu) 50 kcal
  • 1 su bardağı (100 gr) kuru üzüm 300 kcal
  • 2 su bardağı (20 yemek kaşığı, 20 gr) Canderel Klasik Toz
  • 3-4 karanfil 76 kcal
  • 1 dal tarçın kabuğu
  • Yeterince su
  • Süslemek için
  • 100 gr fındık (1 su bardağı) 634 kcal
  • 2 tatlı kaşığı toz tarçın

Hazırlanışı:

  • Buğdayı 2 bardak suyla ıslatıp 2 saat kadar bekletin.
  • Islattığınız buğdayın suyunu dökmeden orta ateşte pişirmeye başlayın. Buğdaylar yumuşadığında daha önceden haşlamış olduğunuz kuru fasulye ve nohudu ekleyip 15 dakika birlikte kaynatın. Gerekirse su ilave edebilirsiniz.
  • Yıkayıp süzdüğünüz kuru üzümü, fındığın yarısını (bütün olarak), tatlandırıcıyı, kuru üzüm büyüklüğünde doğradığınız kuru kayısıları, tarçın kabuğu ve karanfilleri kaynayan aşurenin içine ekleyin ve 15 dakika daha kaynatın.
  • Tarçın kabuğu ve karanfilleri çıkartıp yıkadığınız pirinci ilave edin. 5-10 dakika daha ocağı açık tutun.
  • Pirinçler piştiğinde tatlınız pişmiş demektir.

1 Porsiyonun kalorisi (1 Küçük kase)

  • 151 kalori
Afiyet Olsun!

Hazırlık – Pişirme Süresi: 60 dakika

4 porsiyon

Malzemeler:

  • 2 adet iri ayva (600 gr) 342 kcal
  • 1 su bardağı (10 yemek kaşığı, 10 gr) Canderel Klasik Toz 38 kcal
  • 1 su bardağı su
  • Süslemek için
  • 4 tatlı kaşığı çekilmiş ceviz ya da fındık

Hazırlanışı:

  • Ayvaları kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Çelik tencere içinde kısık ateşte ayvalar hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayvalar pişerken içine ayıkladığınız çekirdeklerden birkaç tane koyabilirsiniz.
  • Daha sonra üzerine Canderel Klasik Toz ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirmeye devam edin. Dilerseniz ayvaları ve şurubu cam bir tepsiye koyup 5-10 dakika üst kısmı kızarana kadar fırınlayabilirsiniz.

1 Porsiyonun kalorisi 1 ayva (ya da 2 küçük)

  • 95 kalori
Afiyet Olsun!

Hazırlık – Pişirme Süresi: 30 dakika

4 porsiyon

Malzemeler:

  • 4 su bardağı (800 ml) yağsız süt 140 kcal
  • 6 yemek kaşığı Canderel Klasik Toz (6 gram) 22,8 kcal
  • 4 kaşık irmik (40 gr) 148 kcal
  • Elma sosu için
  • 2 orta boy elma 100 kcal
  • 1/2 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 yemek kaşığı Canderel Klasik Toz 3,8 kcal

Hazırlanışı:

  • Sütlü irmik tatlısının yapılışı
  • Süt, irmik ve Canderel Klasik Tozu birlikte çelik tencereye koyun. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
  • Elma sosunun yapılışı
  • Elmaları yıkadıktan sonra kabuğunu soyup rendeleyin. Küçük bir tencerede Canderel Klasik Toz ile elma rendesini karıştırıp 5 dakika pişirin. Toz tarçını ilave ettikten sonra ocağın altını kapayın.
  • Elmalı irmik tatlısının sunumu
  • Kâseleri sudan geçirerek ıslatın. Sıcak sütlü irmik tatlısından birkaç kaşık kâseye alın. Üzerine birkaç kaşık elma sosundan koyup yayın. Üzerine bir kat daha sütlü irmik tatlısından ekleyin. Soğuyan tatlıyı buzdolabına kaldırın. Servis yapacağınız zaman düz bir tatlı tabağına elmalı irmik tatlısını ters çevirerek dağıtmadan boşaltın. Üzerini toz tarçın ile süsleyerek servis yapın.

Not: Elma yerine mürdüm erik, amut, ayva gibi meyveleri de kullanabilirsiniz. Meyveli sos kullanmadan sade olarak da tüketebilirsiniz.

1 Porsiyonun kalorisi (1 kase)

  • 104 kalori
Afiyet Olsun!

Hazırlık – Pişirme Süresi: 30 dakika

4 porsiyon

Malzemeler:

  • Bal kabağı 500 gr (2 dilim) 130 kcal
  • 1/2 bardak su
  • 1,5 su bardağı (16 yemek kaşığı, 15 gr) Canderel Klasik Toz 60,8 kcal
  • Süslemek için
  • 50 gr çekilmiş fındık veya ceviz içi 325 kcal

Hazırlanışı:

  • Soyulmuş yıkanmış kabakları istediğiniz boyda dilimleyin. Bir tencereye kabakları yerleştirip üzerine Canderel Klasik Tozu döküp 5-10 dakika bekletin. Kabaklar sulanırsa ayrıca su eklemenize gerek yok. Kabaklar sulanmazsa yarım bardak suyu ekleyip 15 dakika kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
  • Kabaklar pişince ocağın altını açıp suyunu tamamen çektirebilirsiniz.
  • Kabak tatlısını isterseniz fırında da yapabilirsiniz. Üzerinin kızarması için piştikten sonra tepsiyi fırının üst rafına 5 dakika çıkarmanız yeterli.

1 Porsiyonun kalorisi (1 dilim)

  • 129 kalori
Afiyet Olsun!

Hazırlık – Pişirme Süresi: 30 dakika

4 porsiyon

Malzemeler:

  • 1 litre (5 su bardağı) yağsız süt 350 kcal
  • 1 su bardağı Canderel Klasik Toz (10 yemek kaşığı, 10 gr) 38 kcal
  • 1 su bardağı un (8 silme çorba kaşığı, 120 gr) 436 kcal
  • 1 yemek kaşığı tereyağ (15 gr) 108 kcal
  • Toz tarçın (süslemek için)

Hazırlanışı:

  • Çelik tencere içinde süt ve unu çırpma teli ile güzelce karıştırın. Pişirilebilir toz tatlandırıcıyı da ilave ettikten sonra ocağın altını açın. Muhallebi kıvamına gelene kadar tatlıyı karıştırmaya devam edin. Koyulaşan karışıma tereyağını ilave edip ocağın altını kapayın.
  • Yalancı tavuk göğsünü mikser yardımıyla güzelce çırpın. Yaklaşık 5-6 dakikada tatlınızın kıvamı istenilen düzeye gelecektir.
  • Önceden soğuk suyla ıslattığınız cam tepsiye yalancı tavukgöğsünü boşaltın ve buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. Servis edeceğiniz zaman kare dilimler halinde tatlıyı kesip rulo hale getirin ve tarçın ile süsleyin.

1 Porsiyonun kalorisi (1 dilim, tarifin ¼’ü)

  • 233 kalori
Afiyet Olsun!

Hazırlık – Pişirme Süresi: 45 dakika

8 kişilik

Malzemeler:

  • 1 su bardağı un (120 gr) 436 kcal
  • 1/ su bardağı light yoğurt 35 kcal
  • 1/2 su bardağı irmik (50 gr) 185 kcal
  • 2 yumurta 170 kcal
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • Şerbeti için
  • 1 su bardağı Canderel Klasik Toz (10 yemek kaşığı, 10 gr) 38 kcal
  • 1 su bardağı su
  • 1 dilim limon
  • 3 kesme şeker (10 gr) 40 kcal

Hazırlanışı:

  • Yumurtaları bir kaba alıp, mikserle iyice köpürene kadar çırpın. Vanilya, yoğurt, un ve irmiği ilave edip çırpmaya devam edin. Kabartma tozunu ekledikten sonra çok kısa süre karıştırıp peçeteyle yağlanıp irmik serpilmiş tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında 30 dakika pişirin. Pişen tatlıyı fırından çıkarıp dilimleyin ve ılımaya bırakın.
  • Şerbet için tüm malzemeleri bir tencerede karıştırın, 15 dakika şerbet koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Sıcak şerbeti ılıyan tatlıya döküp birkaç saat dinlendirin. Hindistan cevizi serperek süsleyebilirsiniz.

1 Porsiyonun kalorisi (1 dilim, tarifin 1/8’i)

  • 113 kalori
Afiyet Olsun!