Kek ve Hamur İşleri

Hazırlık: 15 dakika
Pişirme: 20-25 dakika
Sıcaklık: 180 derece

22 adet

Malzemeler:

  • Yumurta - 1 Adet - 50g
  • Süt (Yarım Yağlı) - 1 Çay Bardağı - 100ml
  • Un (Tam Buğday) - 4 Su Bardağı - 500g
  • Canderel Green - 1 Su Bardağı - 30g
  • Kuru Üzüm - 1 Çorba Kaşığı - 10 g
  • Kuru Kayısı (Koyu Renk)- 8 Adet - 40 g
  • Ceviz - 2 Tam - 10 g
  • Fındık - 10 Adet - 10 g
  • Badem - 10 Adet - 10 g
  • Zeytinyağı - 2 Çorba Kaşığı - 20 g
  • Margarin - 1 Çorba Kaşığı - 20 g

Hazırlanışı:

  • Süt-şeker ve yumurtayı derin bir kapta karıştırın.
  • Bu karışıma zeytinyağı ve margarini de ekleyin
  • İçine un, Canderel Green ve kuruyemişleri ilave edin. İyice karıştırın.
  • Tatlılık derecesi için hamurun tadına bakıp biraz daha canderel green ilave edebilirsiniz.
  • Unu yavaş yavaş ekleyin. Hamuru yuvarlak yuvarlak yapabilecek kıvama gelene kadar ekleyin.
  • Ceviz büyüklüğünde toplar halinde parçalara ayırın ve fırında 20 dakika pişirin.

1 Porsiyonun kalorisi (1 Adet)

  • 80 kalori
Afiyet Olsun!

Hazırlık: 15 dakika
Pişirme: 25-30 dakika
Sıcaklık: 190 derece

20 adet

Malzemeler:

  • Yumurta - 1 Adet - 50 g
  • Un (Kepekli) - 1,5 Su Bardağı - 150 g
  • Margarin (Light) - 3 Çorba Kaşığı - 80 g
  • Fındık - ½ Su Bardağı (Ezilmiş) - 85 g
  • Damla Çikolata (Diyabetik-Bitter)- 2-3 Çorba kaşığı - 40 g
  • Canderel Green - 1 Su Bardağı - 30g
  • Vanilya - 1 Paket - 5 g
  • Kabartma Tozu - 1 paket - 10 g

Hazırlanışı:

  • Yumurta (1 Adet) ve Canderel Green birlikte kapta çırpın.
  • İçine oda sıcaklığında, erittilmiş margarinin tamamını ekleyin.
  • Fındık, çikolata , vanilya hepsini, içine ekleyin ve karıştırın.
  • Unu ve kabartma tozunu ilave edin. Çok yumuşak olursa biraz daha un eklenebilir ama elinizle yuvarlayabiliyorsanız yeterlidir.
  • Ceviz'den küçük olacak şekilde yuvarlayın.
  • Yağlı kağıt üzerine sıralayın ve önceden ısıtılmış fırında, 190 derecede 20-25 dakika pişirin

1 Adet

  • 90 kalori
Afiyet Olsun!

Hazırlık: 10 dakika
Pişirme: 30 dakika

4 kişilik

Malzemeler (Hamur için):

  • Yumurta - 2 Adet (Tam) - 100g
  • Tam Buğdağ Unu - 1,5 Su Bardağı - 200g
  • Süt (Yarım Yağlı) - 1 Su Bardağı - 200ml
  • Su - ½ bardak Su - 100ml
  • Tuz - ½ Çay Kaşığı Tuz - 1 g

Malzemeler (Sos için):

  • Çilek - 10-15 Adet - 500g
  • Canderel Green Toz - 40g
  • Limon - 1 Tam - 60 g
  • Labne Peyniri (Light)- 4 yemek kaşığı - 60 g

Hazırlanışı:

  • Tüm çilekleri blenderdan geçirin.
  • İçine limonun suyunu (1 Tam) ve Canderel Green tamamını katın, pişirin.
  • Hamuru için ; süt ve yumurtayı (2 Adet) karıştırın.
  • Un ve tuzu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Karışımın akışkan bir kıvamda olması gerekli. Sert olmamasına, kepçe ile dökülebilir olmasına dikkat edin !!! Buna göre biraz daha fazla su veya süt ekleyebilirsiniz.
  • Hamurdan 1 kepçe alın ve çok az yağlanmış (margarin veya zeytinyağı ile) teflon tava ısındıktan sonra dökün. Arkalı önlü çevirerek pişirin.
  • 1 kat krep 1 kat labne 1 kat çilekli sos olacak şekilde üst üste dizin
  • Kalorisi toplamda 4 kat hamur olacak şekilde hesaplanmıştır.

1 Porsiyon / Dilim

  • 150 kalori
Afiyet Olsun!

Hazırlık: 15 dakika
Pişirme: 40 dakika
Sıcaklık: 180 derece

4 kişilik

Malzemeler (Hamur için):

  • Yumurta - 3 Adet (Tam) - 150g
  • Süt (Yarım Yağlı) - 1 Su Bardağı - 200ml
  • Un (Kepekli) - 2 Su Bardağı - 220 g
  • Margarin / Sıvıyağ - 3 Çorba Kaşığı - 60 g
  • Canderel Green - 1 Su Bardağı - 30 g
  • Ceviz - 1 Avuç - 20 g
  • Portakal Kabuğu - 2-3 Çorba kaşığı - 20 g
  • Vanilya - 1 Paket - 5 g
  • Kabartma Tozu - 1 Paket - 10 g
  • Tarçın - 1 Çay Kaşığı - 5 g

Hazırlanışı:

  • Yumurtaları (3 Adet) ve Canderel Green birlikte karıştır.
  • İçine sıcakta beklemiş , erimiş margarin veya sıvıyağın tamamını ekle.
  • Un, vanilya, kabartma tozu, ceviz, portakal kabuğunun hepsini karıştır.
  • Önceden ısıttığınız fırında, 180 derecede 30-40 dakika pişir.
  • Çıktıktan sonra üzerine tarçın ilave edebilirsiniz.

Kağıtlı kek şeklinde (16 kağıt) küçük porsiyonlara bölerseniz 25-30 dakikada pişer.

1 Porsiyon / Dilim

  • 100 kalori
Afiyet Olsun!

Hazırlık: 10 dakika
Pişirme: 30 dakika
Sıcaklık: 190 derece

15 Adet

Malzemeler (Hamur için):

  • Yumurta - 2 Adet (Tam) - 100 g
  • Un (Kepekli) - 2 Su Bardağı - 220 g
  • Süt (Yarım Yağlı) - 1 Su Bardağı - 200ml
  • Canderel Green - 1 Su Bardağı - 30 g
  • Margarin - 1 Çorba Kaşığı - 20 g
  • Sıvıyağ - 1 Çorba Kaşığı - 12 g
  • Kabartma Tozu - 1 Paket - 10 g
  • Vanilya - 1 Paket - 5 g
  • Ceviz - 1 Çay Bardağı - 100 g
  • Hindistan Cevizi - 2 Çorba Kaşığı - 20 g
  • Tarçın - 1 Çay Kaşığı - 5 g

Hazırlanışı:

  • Yumurtaları (2 Adet), Canderel Green ile karıştırın ve iyice çırpın.
  • İçine, margarin (1 Çorba Kaşığı) ve sıvıyağ (1 Çorba Kaşığı) ilave edin, karıştırın.
  • Karışıma un, kabartma tozu, vanilya, tarçın, ceviz ve hindistan cevizinin tamamını ekleyin ve karıştırın.
  • Karışım katı olmamasına dikkat etin. Akışkan bir halde olması gerekiyor.
  • İsterseniz içine 1çorba kaşığı (20g) kadar kuru üzüm veya kuru yabanmersini ilave edebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

1 Porsiyon / Adet

  • 120 kalori
Afiyet Olsun!

Hazırlık – Pişirme Süresi: 75 dakika

12 adet

Malzemeler:

  • 2 su bardağı un (240 gr) 873 kcal
  • 4 yumurta 280
  • 4 -5 çorba kaşığı kakao (20 gr) 60 kcal
  • 1,5 su bardağı Canderel Klasik Toz (15 yemek kaşığı, 15 gr) 57 kcal
  • 0,5 su bardağı şeker (100 gr) 385 kcal
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı yağsız süt 70 kcal
  • 1 su bardağı sıvı yağ 1768 kcal

Hazırlanışı:

  • Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları geniş bir kaba alıp güzelce çırpın. Süt, sıvı yağ, vanilya, şeker, Canderel Klasik Toz ve kakaoyu ilave edip çırpmaya devam edin. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın.
  • Hazırladığınız kek karışımına un ve kabartma tozunu ekleyip kısa bir süre karıştırın. Daha önceden peçete ile yağlanmış kare kek kalıbına kek karışımını dökün. 175 derecede 35 dakika pişirin.
  • Pişen kekin üzerine fırından çıkarır çıkarmaz daha önce ayırmış olduğunuz 1 su bardağı kakolu sosu döküp eşit şekilde yayın. Soğuduktan sonra servis yapın.

1 Porsiyonun kalorisi (1 dilim)

  • 290 kalori
Afiyet Olsun!

Hazırlık – Pişirme Süresi: 75 dakika

12 adet

Malzemeler:

  • 50 gr tereyağı 358 kcal
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 176 kcal
  • 1/2 çay bardağı (100 gr) light yoğurt 50 kcal
  • 2 su bardağı un (240 gr) 873 kcal
  • 1/2 paket hamur kabartma tozu
  • İç harcı
  • 2 orta boy elma 100 kcal
  • ½ tatlı kaşığı toz tarçın
  • 3 yemek kaşığı Canderel Klasik Toz (3 gr) 11,4 kcal
  • Üzeri için
  • 3 yemek kaşığı Canderel Klasik Toz (3 gr) 11,6 kcal

Hazırlanışı:

  • Kurabiye Yapılışı:
  • Zeytinyağı, yoğurt ve erittiğiniz tereyağını derin bir hamur kabında karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
  • Hamuru mermer zemine alın ve kalın bir yufka olacak şekilde merdane ile açın. Açtığınız hamuru bıçak yardımı ile eşit karelere bölün. Elmalı harcı kestiğiniz kare hamurlara paylaştırıp iki taraflı mektup zarfı gibi kapatın. Yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine kurabiyeleri yerleştirin. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
  • Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz daha sıcakken üzerine Canderel Klasik Toz serpin. Soğuduktan sonra servis yapın.
  • Elma sosunun yapılışı:
  • Elmaları yıkadıktan sonra kabuğunu soyup rendeleyin. Küçük bir tavada Canderel Klasik Toz ile elma rendesini karıştırıp 5 dakika pişirin. Toz tarçını ilave ettikten sonra ocağın altını kapayın.

1 Porsiyonun kalorisi (1 adet)

  • 131 kalori
Afiyet Olsun!

Hazırlık – Pişirme Süresi: 60 dakika

4 kişilik - 8 adet

Malzemeler:

  • 2 yumurta akı 25 kcal
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi içi (50 gr) 260 kcal
  • 1 su bardağı Canderel Klasik Toz (10 yemek kaşığı, 10 gram) 38 kcal
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 2 tepeleme yemek kaşığı (20 gr) tam buğday unu 66 kcal

Hazırlanışı:

  • Yumurta aklarını mikserle güzelce çırpın. Beyaz kar gibi olunca içine Canderel Klasik Toz, tuz ve hindistan cevizini ilave edin ve 10 dakika daha çırpın. Bu karışımı yapışmaz bir tavada 5-10 dakika pişirip 15 dakika soğumaya bırakın.
  • Soğuyan karışıma tam buğday ununu da ilave edip güzelce karıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine kaşıkla kubbe halinde hamuru paylaştırın. 150 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

1 Porsiyonun kalorisi (2adet)

  • 97 kalori
Afiyet Olsun!

Hazırlık – Pişirme Süresi: 60 dakika

8 kişilik

Malzemeler:

  • 2 çay bardağı un (150 gr) 546 kcal
  • 1,5 çay bardağı Canderel Klasik Toz (9 yemek kaşığı, 9 gram) 32,4 kcal
  • 1/3 çay bardağı sıvı yağ (30 gr) 265 kcal
  • 1 çay bardağı yağsız süt (100 ml) 35 kcal
  • 1 çay bardağı light yoğurt (100 gr) 35 kcal
  • 2 yumurta 140 kcal
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya (Vanilya yerine portakal kabuğu rendesi de kullanabilirsiniz)

Hazırlanışı:

  • Oda sıcaklığındaki yumurtaları derin bir karıştırma kabında mikserle çırpın. Yumurtayı çırpmaya devam ederken sırasıyla Canderel Klasik Toz, un, süt, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyin. Keki güzelce çırptıktan sonra kabartma tozunu ekleyip mikserin en düşük ayarında kısa bir süre karıştırdıktan sonra peçete ile yağladığısınız fırın kabına dökün. 170 derecede önceden ısınmış fırında 40 dakika pişirin.

1 Porsiyonun kalorisi (1 dilim, tarifin 1/8’i)

  • 131 kalori
Afiyet Olsun!