Ana Yemekler

Hazırlık: 15 dakika

Malzemeler:

  • Roka - 20 Yaprak - 40 g
  • Parmesan - 2 Çorba Kaşığı - 30 g
  • İncir (Kuru)- 2 Adet - 40 g
  • Zeytinyağı - 1 Çorba Kaşığı - 10 g
  • Canderel Green - 1 Çorba Kaşığı - 1 g
  • Ceviz - 1 Tam - 10 g
  • Sirke - 1 Çorba Kaşığı - 10 g

Hazırlanışı:

  • Rokaları yıkayın ve suyu süzülene kadar bekleyin
  • Rokaları elinizle parçalara bölün
  • Zeytinyağını rokanın üzerine ekleyin
  • Parmesan peynirini rendelenmiş veya ince şeritler halinde hazırlayın
  • Kuru incirleri ince ince dilimleyin,
  • 1 yemek kaşığı canderel greeni 1 kaşık suda eritin
  • Canderel green , sirke ve cevizi karıştırın
  • Rokaların üzerine parmesan peyniri ve inciri ekleyin. En son sosunu ekleyerek servis edin

1 porsiyonda;

  • 250 kalori
Afiyet Olsun!

Malzemeler:

  • Tavuk Göğüs (Çiğ) - 2 El Kadar - 350 g
  • Soya Sosu - 1Çorba Kaşığı - 10 g
  • Sarımsak - 1 Diş - 3 g
  • Canderel Green - 1 Çorba Kaşığı - 1 g
  • Zeytinyağı - 1Çorba Kaşığı - 10 g
  • Pul Biber Tozu (Acı) - 1 Çay Kaşığı - 2 g
  • Kırmızı Biber - 1 Adet - 30 g
  • Sarı Biber - 1 Adet - 30 g
  • Dolmalık Yeşil Biber - 1 Adet - 30 g

Hazırlanışı:

  • Tavukları ince şeriler halinde kesin
  • Bir kase içine zeytinyağı, Canderel Green, soyasosu ve pul biberi karıştırın
  • Tavukları hazırladığınız sos ile karıştırın ve bekletin ( mümkünse 1 gece dolapta beklesin)
  • Tavaya çok az zeytinyağı koyun ve tavukları içine atın
  • Biberleri de aynı tavuklar gibi ince ince dilimleyin ve onları da tavaya ilave edin
  • Pişirirken içine 1 tatlı kaşığı kadar soya sosu ilave edebilirisiniz

1 porsiyonda;

  • 230 kalori
Afiyet Olsun!
Barbekü Soslu Şiş Kebap

Malzemeler (4 kişilik):

  • 400 gr. yağsız but ya da biftek
  • 16 adet mantar
  • 1 kırmızı soğan
  • 1'er adet kırmızı ve yeşil dolmalık biber
  • 8 adet bambu ya da metal şiş

Sos Malzemeleri:

  • 3 yemek kaşığı domates sosu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı Canderel Klasik Toz

Hazırlanışı:

  • Etin yağını ayıklayarak kuşbaşı doğrayın,
  • Sos malzemelerinin tamamını bir kasede karıştırarak etleri ekleyin ve 30 dk. ila 1 gece boyunca kapalı bir kapta buzdolabında marine edin,
  • Sosu süzerek saklayın,
  • Kare şeklinde doğranmış sebzeleri ve etleri karışık şekilde şişlere dizin,
  • Kalan marine sosu bir fırça yardımı ile şişlerin üzerine sürün,
  • Izgara üzerinde şişleri pişirin.

1 porsiyonda;

  • Enerji: 801 kj / 191 kcal
  • Yağ: 5 gr.
  • Karbonhidrat: 10 gr.
Afiyet Olsun!
Domatesli Fırınlanmış Patates

Malzemeler (4 kişilik):

  • 8 adet domates
  • 1 yemek kaşığı Canderel Klasik Toz
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 demet roka
  • 2 iri patates
  • İri çekilmiş karabiber
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı eski kaşar peynir

Hazırlanışı:

  • 190 C°'ye ayarladığınız fırını önceden ısıtın ve 2 fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kaplayın,
  • Domatesleri ortadan ikiye bölerek kesik yüzleri yukarıya bakacak şekilde tepsilerden birine dizin,
  • Üzerlerine kekik, karabiber ve Canderel Klasik Toz serpin,
  • Patatesleri soyduktan sonra ince ince dilimleyin,
  • Bir kasede rendelenmiş peynir, zeytinyağı ve karabiberi karıştırın,
  • Patates dilimlerini de kasenin içerisinde iyice sosa buladıktan sonra diğer tepsiye 8 eşit parçaya bölerek dizin,
  • Patatesleri fırının üst rafına domatesleri ise alt rafına yerleştirdikten sonra 30-40 dakika süre ile patatesler kızarana kadar pişirin,
  • Servis tabaklarına roka yapraklarını dizin üzerine sıra ile patates ve domates dilimlerini yerleştirdikten sonra hemen servis yapın.

1 porsiyonda;

  • Enerji: 390 kj / 93 kcal
  • Yağ: 3 gr.
  • Karbonhidrat: 12 gr.
Afiyet Olsun!